Villatuin in groene buitenwijk – Brussel (B)

Bij deze villatuin viel de keuze op Ilex crenata ‘Blondie’®, zowel in het organisch gevormde labyrint vóór het huis als tegen de donkere bosrand aan de achterzijde. De keuze viel op ‘Blondie’® vanwege het kleureffect; het lichtgroene jonge loof kleurt tijdens het groeiseizoen naar donkergroen.

In het labyrint krijgen de struiken geregeld een snoeibeurt zodat uiteindelijk een vorm ontstaat van stevige, golvende, organische wanden. Soms zijn die wanden één plant dik, soms staan tegen hoge exemplaren lage planten gedrukt waardoor de ‘groene muren’ in breedte toenemen. Tegen de donkere bosrand vulde ‘Blondie’® de openingen in de beplanting onder het bladerdek van de erboven groeiende boomkronen. Hier krijgen de struiken slechts lichte snoei zodat ze zich op hun natuurlijke wijze kunnen ontwikkelen.

De relatief zware Brusselse grond maakte het noodzakelijk de bodem voor het aanplanten wat te verbeteren. De ruime plantgaten kregen een extra voorraad zwarte tuingrond waardoor de planten het eerste jaar meteen sterk aangroeiden. Eenmaal gesetteld vinden de wortels ook hun weg door de Brusselse leemachtige kleigrond.

Klik op de foto's

Terug naar overzicht